Usein kysytyt kysymykset2019-05-02T21:49:50+02:00

Usein kysytyt kysymykset

Voiko koristeasetelman syödä?2019-04-09T07:45:19+02:00

Kaikkien asetelmien kukat ja lehdet valmistetaan pääsääntöisesti syötävästä vohvelipaperista (raaka-aineet: perunatärkkelys, oliiviöljy ja vesi). Joissakin kukkamalleissa käytetään vohvelipaperin lisäksi hieman sokerimassaa mm. keskustoissa. Vaikka vohvelipaperi, sokerimassa ja kaikki käyetyt väriaineet ja kimalteet ovat täysin syötäviä, asetelma ei ole syötävä koriste!

Vohvelikukat ja -lehdet sidotaan valmiiksi asetelmiksi käyttämällä tukirakenteita, jotka eivät ole syötävää materiaalia. Tukirakenteissa käytetään kakunkoristeisiin tarkoitettuja kukkalankaa ja -teippiä, joita käytetään yleisesti myös vastaavissa langoitetuissa sokerimassakoristeissa. Varressa on lisäksi elintarvikkeisiin tarkoitettu suojavaha, joka eristää kakun sisään upotettavan varren kakun raaka-aineista ja kosteudelta.

Miten tuote säilyy?2019-04-04T09:04:44+02:00

Kaikki asetelmat säilyvät hyvin vähintään 2 kuukautta, kun ne säilytetään kosteudelta ja suoralta auringonvalolta suojassa. Koristeet kannattaa säilyttää omassa pakkauksessaan aina käyttöhetkeen asti. Näin varmistetaan myös, että koriste säilyy puhtaana.

Vohvelipaperi on syötävä materiaali, joka liukenee kosteassa. Vesi ja vesihöyry vaikuttavat siihen nopeasti ja siitä syystä koristetta ei tule laittaa kakkuun vielä kakun säilytysvaiheessa, sillä mm. jääkaapissa kondensoituva vesi voi imeytyä ja pehmentää vohvelipaperin ja muuttaa kukkien ja lehtien rakennetta. Aseta koriste kakkuun vasta juuri ennen tarjoilua!

Koristeet on värjätty käyttämällä elintarvikevärejä, joiden avulla tuotetut sävyt muuttuvat hieman ajan ja valon vaikutuksesta. Koristeet kannattaa säilyttää valolta suojattuna, sillä se ehkäisee värien haalistumista.

Miten koristetta käytetään?2019-04-03T19:24:19+02:00

Koriste on sidottu valmiiksi asetelmaksi, joten sen käyttö on helppoa.

Aseta koriste kakkuun vasta juuri ennen tarjoilua, sillä vohvelipaperista valmistetut koristeet ovat herkkiä kosteudelle. Kylmäsäilytyksessä mahdollisesti kondensoituva vesi voi vaikuttaa vohvelipaperin rakenteeseen ja pilata koristeen muodon.

Koristeen varren ympärillä on suojamuovi, joka pitää varren puhtaana ennen kakkuun asettamista. Poista suojamuovi ennen kuin asetat koristeen kakkuun!

Valitse kakusta kohta, johon haluat koristeen asettaa. Mikäli kakku on hyvin tiivis, voit tehdä koristeen varrelle kolon valmiiksi esimerkiksi grillitikkua tai muuta puhdasta välinettä käyttämällä. Tee kuitenkin vain niin kapea kolo, että varsi kiinnittyy kakkuun tukevasti. Useimpiin kakkuihin koristeen varsi uppoaa kevyesti.

Työnnä koristeen varsi kakun sisään niin, että koriste on haluamassasi asennossa. Voit käyttää esimerkiksi isoja taloussaksia apuna siten, että otat niillä kevyesti kiinni varren siitä kohdasta, jonka on tarkoitus tulla kakun pinnan korkeudelle ja painat koristeen kakkuun saksien avulla. Älä kuitenkaan purista saksilla liian lujaa, ettei koristeen varsi mene rikki.

Aseta koriste niin syvälle kakkuun, että vartta ei jää juuri näkyville, mutta sen verran ylös, etteivät alimmaiset lehdet uppoa kuorrutteeseen etenkin, jos se on kosteaa. Vohvelipaperi sulaa kosteassa, joten se säilyy kauniina pidempään, mikäli lehdet eivät osu liikaa kosteisiin kuorrutteisiin.

Voit taivuttaa koristeen osia varovasti varsiosista kiinni pitämällä ja muotoilla koristetta haluamallasi tavalla. Varo kuitenkin tarttumasta suoraan kukkiin tai lehtiosiin, sillä ne ovat varsissa vain kevyesti kiinni. Lisäksi lehdet ja terälehdet voivat murtua, etenkin mikäli ilmankosteus on alhainen.

Koska kukat ja lehdet on värjätty elintarvikeväreillä, niistä saattaa siirtyä jonkin verran väriä kosketuksissa oleviin kuorrutteisiin. Väriä saattaa irrota myös käytetystä koristeesta, joten huolehdithan, ettei sitä lasketa käytön jälkeen esimerkiksi vaalealle pöytäliinalle.

Koriste tulee poistaa kakusta viimeistään silloin, kun se on leikattavien palojen kohdalla. Silloin sen voi nostaa esimerkiksi sille varattuun astiaan pöydässä, jolloin se voi koristaa kyseistä juhlapöytää aina kahvihetken loppuun asti.

Mitä pitäisi huomioida koristeen väriä valitessa?2019-02-26T11:00:02+02:00

Kaikki koristeet ovat käsityötä ja ne värjätään käyttämällä elintarvikevärejä. Koristeiden värisävyt voivat poiketa tästä syystä toisistaan hieman.

Huomioitavaa on myös, että sivuillamme ja verkkokaupassamme olevien kuvien värisävyt saattavat poiketa lopullisen tuotteen värisävyistä, sillä kuvien värisävyihin vaikuttavat mm. kuvausolosuhteet ja tietokoneen tai muiden laitteiden näyttöasetukset.

Mikäli sinulla on joku aivan tietty värisävy, jonka haluaisit toteutuvan mahdollisimman tarkasti, otathan yhteyttä ennen tilausta, niin sovitaan, miten voimme varmistaa, että lopullinen sävy vastaa mahdollisimman tarkasti toivomaasi väriä.

Go to Top