Kaikkien asetelmien kukat ja lehdet valmistetaan pääsääntöisesti syötävästä vohvelipaperista (raaka-aineet: perunatärkkelys, oliiviöljy ja vesi). Joissakin kukkamalleissa käytetään vohvelipaperin lisäksi hieman sokerimassaa mm. keskustoissa. Vaikka vohvelipaperi, sokerimassa ja kaikki käyetyt väriaineet ja kimalteet ovat täysin syötäviä, asetelma ei ole syötävä koriste!

Vohvelikukat ja -lehdet sidotaan valmiiksi asetelmiksi käyttämällä tukirakenteita, jotka eivät ole syötävää materiaalia. Tukirakenteissa käytetään kakunkoristeisiin tarkoitettuja kukkalankaa ja -teippiä, joita käytetään yleisesti myös vastaavissa langoitetuissa sokerimassakoristeissa. Varressa on lisäksi elintarvikkeisiin tarkoitettu suojavaha, joka eristää kakun sisään upotettavan varren kakun raaka-aineista ja kosteudelta.