Koriste on sidottu valmiiksi asetelmaksi, joten sen käyttö on helppoa.

Aseta koriste kakkuun vasta juuri ennen tarjoilua, sillä vohvelipaperista valmistetut koristeet ovat herkkiä kosteudelle. Kylmäsäilytyksessä mahdollisesti kondensoituva vesi voi vaikuttaa vohvelipaperin rakenteeseen ja pilata koristeen muodon.

Koristeen varren ympärillä on suojamuovi, joka pitää varren puhtaana ennen kakkuun asettamista. Poista suojamuovi ennen kuin asetat koristeen kakkuun!

Valitse kakusta kohta, johon haluat koristeen asettaa. Mikäli kakku on hyvin tiivis, voit tehdä koristeen varrelle kolon valmiiksi esimerkiksi grillitikkua tai muuta puhdasta välinettä käyttämällä. Tee kuitenkin vain niin kapea kolo, että varsi kiinnittyy kakkuun tukevasti. Useimpiin kakkuihin koristeen varsi uppoaa kevyesti.

Työnnä koristeen varsi kakun sisään niin, että koriste on haluamassasi asennossa. Voit käyttää esimerkiksi isoja taloussaksia apuna siten, että otat niillä kevyesti kiinni varren siitä kohdasta, jonka on tarkoitus tulla kakun pinnan korkeudelle ja painat koristeen kakkuun saksien avulla. Älä kuitenkaan purista saksilla liian lujaa, ettei koristeen varsi mene rikki.

Aseta koriste niin syvälle kakkuun, että vartta ei jää juuri näkyville, mutta sen verran ylös, etteivät alimmaiset lehdet uppoa kuorrutteeseen etenkin, jos se on kosteaa. Vohvelipaperi sulaa kosteassa, joten se säilyy kauniina pidempään, mikäli lehdet eivät osu liikaa kosteisiin kuorrutteisiin.

Voit taivuttaa koristeen osia varovasti varsiosista kiinni pitämällä ja muotoilla koristetta haluamallasi tavalla. Varo kuitenkin tarttumasta suoraan kukkiin tai lehtiosiin, sillä ne ovat varsissa vain kevyesti kiinni. Lisäksi lehdet ja terälehdet voivat murtua, etenkin mikäli ilmankosteus on alhainen.

Koska kukat ja lehdet on värjätty elintarvikeväreillä, niistä saattaa siirtyä jonkin verran väriä kosketuksissa oleviin kuorrutteisiin. Väriä saattaa irrota myös käytetystä koristeesta, joten huolehdithan, ettei sitä lasketa käytön jälkeen esimerkiksi vaalealle pöytäliinalle.

Koriste tulee poistaa kakusta viimeistään silloin, kun se on leikattavien palojen kohdalla. Silloin sen voi nostaa esimerkiksi sille varattuun astiaan pöydässä, jolloin se voi koristaa kyseistä juhlapöytää aina kahvihetken loppuun asti.